Klassinen hieronta

Milloin kannattaa varata aika käsittelyyn? 

 • Jos kärsit lihasjännityksestä, joka aiheuttaa särkyä tai jumin tunnetta
 • Raajasi puutuvat levossa -> kireät lihakset voivat painaa hermoja
 • Treenaat kovaa ja lihakset kaipaavat palauttavaa käsittelyä
 • Haluat pitää itsestäsi ja lihaksistasi huolta
 • Kaipaat rentoutumista ja aikaa itsellesi

Hieronnan hintaan sisältyy tarpeen mukaan

 • Kuivakuppaus eli imukuppihieronta
 • Lihaskalvokäsittely Gua Shalla
 • Korva-akupunktio tai akupunktio vartalolle esim. stressin hoitoon (yli 45 min aikoihin)
 • Akuvasarointi


Kävin 75 min purentalihashieronnassa. Hieronta oli kokonaisuudessaan todella rentouttava ja Anniinan hierontaote miellyttävä. Yläkroppa hierottiin monipuolisesti läpi. Hoitohuoneessa vallitseva tunnelma oli ihana.

Purentalihashieronta

Purentalihashieronta sopii sinulle, jos sinulla on päänalueen kireyksiä, migreeniä, stressaat, puret hampaita yhteen, narskuttelet, jännität hartioilla, tai sinulla on purennan kanssa ongelmia. Hoidon aikana käsitellään purentaan ja hengityksentuotantoon liittyviä lihaksia kasvojen ja päänalueelta. Hieronta ulottuu myös suun sisäpuolelle asti.

Hieronta on ammattitaitoista terveydenhuollon palvelua

Koulutetun hierojan työn osalta olemme sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymiä terveydenhuollon ammattilaisia, joten meitä sitovat tietyt lait ja asetukset, joita myös noudatamme.

Urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan otteet ja tekniikat ovat kuitenkin melkein samanlaiset, eikä hieronnan voimakkuus ole hierojan nimikkeestä kiinni. Minulta onnistuu niin napakka hieronta lihasta muokkaavin ottein, kuin rentouttava ja lempeä käsittely.

Älä tule hierontaan, jos sinulla on näitä oireita:

 • Päällä oleva antibioottikuuri
 • Flunssa tai kuumeinen olo
 • Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektio
 • Hemofilia (verenvuotosairaus)
 • krapulaisena tai päihteiden alaisena
 • Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
 • Tarttuvat iho- ja muut taudit

Yleistä

Koulutettu hieroja, terveydenhuollon ammattilaisena ja yrittäjänä, kerää asiakkaistaan hoidon ja asiakassuhteen kannalta olennaiset tiedot. Ammatinharjoittaja on vastuussa keräämistään asiakastiedoista, niiden säilyttämisestä ja suojaamisesta. Koulutettu hieroja on vaitiolovelvollinen ja asiakastiedot ovat lain mukaan salassa pidettäviä.

Tietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoituksena on turvata asiakkaalle mahdollisimman hyvä ja turvallinen hoito, sekä toimiva asiakassuhde. Tietoja, jotka eivät ole hoidon tai asiakassuhteen hoitamisen kannalta tarpeellisia, ei kerätä. Kerättävät tiedot ovat tarkoitettu potilasturvallisuudesta huolehtimiseen, palveluiden ja tuotteiden tuottamiseen ja toimittamiseen asiakkaalle, asiakassuhteen ylläpitämistä, kehittämistä ja tilastointia varten.

Noudatettavia lakeja

Henkilötietolaki 523/1999
Kuluttajansuojalaki 393/2014
Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994
Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 785/1992
Sähköisen viestinnän tietosuojalaki 516/2004

Rekisteriin kirjattavat tiedot

Henkilötiedot: etunimi, sukunimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite

Yritystiedot: yrityksen nimi, yritystunnus, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, verkkosivujen osoite, yhteyshenkilön tiedot, laskutukseen liittyvät tiedot

Terveydentilaa koskevat tiedot: hierontaan tulon syy, hieronnan kontraindikaatiot, asiakkaan terveydentila, allergiat, leikkaukset ja käyttämät lääkkeet, aikaisemmat hoidot, asiakkaan antamat lisätiedot
Hoitotapahtumaa koskevat tiedot: asiakkaan hoidon alkutilanne, tehdyt testit, hoitoajat, annettu hoito, muistiinpanot, tapaamiset, asiakkaan antamat lisätiedot
Asiakkaan antamat lisätiedot: työnluonne, harrastukset, arki- ja työpäivän ergonomiaan liittyvät asiat, sekä muu sellainen tieto, jolla on merkitystä hoidon suunnittellussa tai toteutuksessa

Tietojen kerääminen

Tiedot kerätään asiakkaan yhteydenotoista, alkuhaastattelusta sekä hoidon aikana saaduista lisätiedoista ja käydyistä keskusteluista.